Månad: maj 2015

Klippsäsong!

Nu när det är klippsäsong på klubben måste vi bli noga med att flytta tillbaka ALLT vi använder till sidan av planen så de som är snälla och ställer upp och klipper kan göra det så smidigt som möjligt.

Dock får A-hindret och balansen stå kvar, fast är man några stycken som är och tränar agility kan man ju kanske flytta på dom lite någon gång så det blir klipp där också 🙂

Ha en skön sommar!

Välkommen till AgilityTemaTimmar på Emmaboda BK!

Måndag 8 Juni kl 18,00

Hinderdriv och hindersug, 1 Timma Här tränar vi på 3 olika metoder att öka motivationen framåt.

Måndag 15 Juni kl 18,00

Framförbyten, 1 Timma Framförbyte görs vid en sväng där man skall vända åt det andra hållet vid ett hinder och därför måste över på hundens andra sida, bytet görs framför hunden.

Måndag 22 Juni kl 18,00

Blindbyten, 1 Timma Blindbyte är när föraren korsar hundens väg och byter sida för att förbereda hunden på vad som senare på banan komma skall. Blindbyten ökar farten.

Måndag 29 Juni Kl 18,00

Bakombyten, 1 Timma Bakombyte görs vid en sväng där man skall vända åt andra hållet och därför måste över på hundens andra sida, Bytet görs bakom hunden.

Ta med Vattenskål och vatten, Belöning (gärna mjukt godis som är lätt att svälja) , Leksak och glatt humör.

Kursavgift 100 kr per tillfället samt medlemskap i Emmaboda Brukshundklubb.För alla som tränar agility tillkommer även en hinderavgift på 400 kr för helår eller 200 kr för halvår. Hinderavgift ska betalas antingen man tränar agility på egen hand, går kurs eller är med i träningsgrupp. Avgiften infördes 2012 för att vi ska kunna hålla en bra kvalitet på våra hinder.

Kontaktuppgift :
Instruktör Emmelie Karlsson-Rydell 0707955929 Emmelielalala@hotmail.com
Instruktör Ulla Karlsson 0708340889

Meddela Alltid förhinder

Varmt Välkomna önskar Emmelie och Ulla

Hela klubbområdet är uthyrt 31/5

Hela klubbområdet är uthyrt söndagen 31/5.

Vid förfrågan kontakat Susanne Sjögren 0723-036911

Detta meddelande kommer en gång till då jag glömde datumet förra gången. Stort tack till er som påpekade det så jag kunde ändra! Ingen är mer än människa och något kan alltid bli fel så kanon att ni hörde av er så jag fick veta det, svårt att ändra annars 🙂